14 Şubat 2012 Salı

La Roche Posay Hydreane Riche ve Legere

La Roche Posay Legere'i 1 yıldır kullanıyordum ve çok memnundum zaten, elimdeki bitince, Rİche versiyonunu denemek de uzun süredir aklımda olunca ŞURADA  anlattığım alışverişimde ikisini de almıştım.



                                                                 Legere           -            Riche

Yapıları arasındaki fark fotoğrafta çok belirgin değil ama Legere biraz daha jelimsi bir yapıdayken, Riche bildiğimiz krem formunda. Gramajları(40 ml) , tüpleri ve kokuları tamamen aynı. Çok hafif , insanı yormayan bir kokusu var. İkisi de paraben içermiyor.

Legere normal ve karma ciltler için olarak lanse ediliyor ama bence yağlı ve karma ciltler için daha uygun bir krem. Nemlendiriciliği hafif ile orta arasında, benim karma cildim için yeterli. Genelde alın bölgemde parlama olur fakat bu krem parlamayı önlüyor, gün boyu olmasa da en az 5-6 saat parlama problemi yaşamıyorum. Bu kremi herşeyiyle çok seviyorum ve her gün sabah kullanıyorum. Üzerinde yazdığı gibi çok iyi bir makyaj bazı olduğunu da belirtmeliyim.

Riche ise kuru ciltler için mükemmel bir krem. Bu dondurucu havalar yüzünden burun , çene ve yanak bölgelerimde kuruma hissettiğim için en azından geceleri kullanabileceğim daha yoğun nemlendiricili bir kremim olsun istedim ve doğru seçim yaptığımı düşünüyorum. Riche nemlendiriciliği çok yüksek bir krem gerçekten. Ben sürdüğüm anda alın bölgem parıl parıl parlamaya başlıyor:) Ben de parlamayı dert etmeyeceğim akşam saatlerinde, evdeyken sürüyorum, cildimi çok güzel nemlendiriyor, pul pul dökülme yaşadığım bölgeler sabah kalktığımda yumuşacık oluyor. Kuru ve normal ciltliler her zaman, karma ciltliler ise gece kremi olarak kullanabilir bence. Fakat yağlı ciltlilere tavsiye etmem, cildiniz kremi emmekte bile zorlanabilir. Makyaj bazı olarak hiç denemedim fakat kuru ciltliler için iyi bir makyaj bazı olabilir, zira bunun üzerinde de mükemmel bir makyaj bazı olduğu yazıyor:)

Her iki kremi de 19.90 TL'ye http://www.eczanemizde.com/ 'dan aldım. Sevgililer günü nedeniyle kargo ücreti 1.99 TL'ymiş bu arada:)


Kremlerin fiyatı Şubat ayı boyunca 19.90 TL olacakmış, bu fiyattan stok yaparım belki:)

Sevgiler...

2 yorum:

  1. Ben de Riche aldım ve çok beğendim. Yanaklarım kuru olduğu için yalnızca orada kullanacağım, çünkü çok çok yoğun bir krem...

    YanıtlaSil
  2. Cildim çok yağlı ve nemsiz. Bu durumda hangisini kullanmam gerek. Kafam karıştı :/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...