21 Haziran 2013 Cuma

Blogunuzu Bloglovin'e Tanıtma! Bloglovin Hakkındaki Sorulara Cevaplar!

Arkadaşlar bu Bloglovin hepimize biraz karışık geliyor galiba:) Ben biraz arayüzünü çözmüşken ve bu konu çok istek aldığından blogunuzu bloglovin'e tanıtmayı screenshotlarla anlatmak istedim:)

Başlamadan  önce şunu da belirtmek istiyorum, Bloglovin'de post hazırlamayacağız, çünkü blogger paneli kapanmıyor arkadaşlar, sadece Google Reader kapanacak ve Bloglovin'i sadece izlediğimiz blogları takip etmek için kullanacağız!

Bir de blogunuzu Bloglovin'e tanıtmasanız da izleyicileriniz sizi Bloglovin'den izledikleri blogları aktararak takibe alabilirler. Bloglovin'e blogunuzu tanıtmanız size izleyicilerinizle paylaşabileceğiniz ve direk Bloglovin üzerinden sizin blogunuza yönlenme yapan bir link sağlayacaktır ( Bloglovin blogunuzu tanıtınca blogunuza bir ID veriyor ). Bu linki blogunuzda paylaşmanız izleyicilerinizin sizi daha rahat bulmasını sağlayacaktır.

Şimdi başlayabiliriz sanırım:)

Eğer henüz Bloglovin hesabı açmadıysanız sizi ŞU yazıma alayım!


İlk olarak www.bloglovin.com adresine gidip Log in oluyoruz , sol üstte bulunan kalp ikonuna tıklıyoruz, altta açılan bardan "My Blog" yazısına tıklıyoruz.


Açılan sayfada "Claim Blog" ikonuna tıklıyoruz.


Çıkan Pop-up penceresinde ilk bara blogunuzun adresini yazın ( Örn. alisverisdellysi.blogspot.com)  ve "Search" ikonuna tıklayın. Altta blogunuzla eşleşen adresler çıkacak. Bu noktada benim de anlamadığım bir şey oluyor ve blogumun hem ".com" hem de ".se" eklentili iki adresi çıkıyor. Bu ".se" eklentisi aslında İsveç'in Web eklentisi ama her iki adrese de tıkladığımda benim bloguma yönlendiriliyor, belki de Blogger'ın İsveç'le iş ortaklığı vardır bilemiyorum, iki adres de aynı kapıya çıktığından sorun yok gibi. Her neyse  bu adımda .com eklentili adresi seçiyoruz ve bu adresin ikonuna tıklıyoruz.


Blogu seçtikten sonra Pop-up penceresinde bir HTML kodu beliriyor bu kodun tamamını seçiyoruz ve kopyalıyoruz. Ardından bu sayfayı bu şekilde açık bırakıp yeni bir sayfada Blogger panelini (www.blogger.com)açıyoruz ve yeni kayıt oluşturmak için her zaman kullandığımız sayfayı açıyoruz.


Burda ilk olarak 1 Numara ile gösterdiğim "HTML" ikonuna tıklıyoruz, diğer sayfadan kopyaladığımız HTML kodunu yazı bölümüne yapıştırıyoruz ( 2 Numara) , son olarak 3 Numara ile gösterdiğim "Yayınla" ikonuna tıklıyoruz ve açık bıraktığımız Bloglovin sayfasına geri dönüyoruz.


"Claim Blog" ikonuna tıklayarak blogumuzu tanıtıyoruz.

Sizin için oluşturulan HTML kodunda bulunan ve benim kodumdam örnek vermem gerekirse http://www.bloglovin.com/blog/2132147/   kısmına kadar olan link sizin blogunuzun Bloglovin linkidir ve bu linki paylaşarak izleyicilerinizi blogunuza yönlendirebilirsiniz, bu linki kullanarak blogunuza bir buton ekleyebilirsiniz.

Anlamadığınız noktalar varsa sorabilirsiniz:)

Son olarak blogunuzda yazımın linkini yayınlayabilirsiniz tabi ki (sevinirim de) ama kopyalayarak yazı hazırlamamanızı tercih/rica ederim.

Sevgiler...





28 yorum:

  1. gfc kapanınca takipçiler yeri 0 mı olacak:) en çok bunu merak ediyorum

    hersey baştanmı başlayacak yani

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ben myblog ta aratınca çıkmıyor bloğum nerde eksik olabilir?
    http://nlymakeup.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Süppersin canım nasılda yetiştin imdadıma..takipteyim bende beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Teşşekkürler ne zamandır uğraşıyordum çok yardımcı oldun :)))) banada beklerim belli olduğu üzre yeniyim ;D

    YanıtlaSil
  5. Çok sağolun sayfanızla pek alakam yok ama googl blogger tanıtım yazınca üst sıralarda çıktığınıza göre paylaşımınızın başarısı yüksek

    takip edersniz severim

    www.edoycc.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. http://asminmutfakta.blogspot.com/

    takip ederseniz sevinirim :)

    YanıtlaSil
  7. onurunkalemi.blogspot.com beklerim

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz...

    YanıtlaSil
  9. Çok yararlı bir paylaşım. Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten ellerinize ve bu paylaşıma harcadığınız zamana sağlık. Çok yararlı oldu, teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  11. çok yararlı teşekkürler ancak bir sorum olucak ben dediğinizi yaptım fakat yeni yazı yazınca bloglovinde görünmüyor yardımcı olabilir misiniz??

    YanıtlaSil
  12. http://zekacafem.blogspot.com.tr bloguma herkesi beklerim eglenceli vakit gecirmek isterseniz forumda var blogumda bide takip ederseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  13. Takipteyim beklerim senide :-D zekacafem

    YanıtlaSil
  14. Merhaba bloglovinde blogunuz farklı bir bloglovin hesabında ekliyse ve siz o diğer hesabın hiç bir bilgisine sahip değilseniz blogunuzu nasıl kendi bloglovin hesabınıza eklersiniz? Bu konudan muzdaribim. düzeltemiyorum.

    YanıtlaSil
  15. oldu yahu! güzel anlatmışsın, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  16. Bu gönderiniz gerçekten çok açıklayıcı olmuş:) şayet biz kayıt olurken kafamız epey karışmıştı. Bu yüzden yeni açtığımız blogumuzdaki gönderimde kendimi tutamadım sizin de adınızı ve linkinizi de yazıma kattım:) bekleriz blogumuza:*
    http://invitationforfashion.blogspot.com.tr/?m=1

    YanıtlaSil
  17. teşekkür ederim. yoksa ben bunu hayatta yapamazdım :)

    YanıtlaSil
  18. sitemi http://www.bloglovin.com/yemekeli olarak ekledim 1000 tane konum var, bunları tek tek mi ekleme yapacağız, yoksa kendisi otomatik olarak çekiyor mu ?

    YanıtlaSil
  19. Blogunuz tanıtmak için fırsat!
    Sayfaya mesaj göndererek bloğunuzu tanıtmamızı sağlayabilirsiniz.
    www.facebook.com/blog.kitabi

    YanıtlaSil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. gerçekten çok yararlı bir yazı olmuşş eline sağlık ;)

    YanıtlaSil
  22. Bende bloguma beklerim kizlar😊
    Ozlemacemoglu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  23. Paylaşım için teşekkür ederim. Bu da benim dünyam:) http://kazakistandainecekvar.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, sayenizde bloglovin hesabı açtım. Teşekkür ederim. Eski yazılarımızı, bloglovine aktarmanın bir yolu var mı? otomatikmen yeni yazıları mı alacak yoksa ???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi buldum, otomatik olarak zaten ekleniyorlarmış.

      Sil
  25. merhabalar,blogunuzu takibe aldım sizi de benim yeni açtığım bloguma beklerim :) http://ciltvemakyajbakimim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...