15 Aralık 2012 Cumartesi

Garnier BB Krem - Karma ve Yağlı Ciltler - Light ve Medium

Bu bb kremi çok daha önce yazmalıydım ama o kadar üşengecim ki yine arayı açtım:( Neyse uzun bir süre kullandıktan sonra yorumlamış olacağım bu sayede.

Öncelikle söylemliyim ki Garnier'in ilk çıkardığı BB kremdan çok daha fazla sevdim bu ürünü. İlk çıkan BB kremi de BURADA yorumlamıştım. Karma ve yağlı ciltler için olan yeni versiyonu karma , yağlı ve hatta normal ciltler için çok daha uygun bence. Kuru ve kuruya dönük ciltler ise ilk çıkan versiyonu daha çok sevecektir.

Garnier'in denemem için gönderdiği pakette ( TIK TIK! ) kremin hem light hem medium rengi vardı, böylece her iki rengini de deneme ve yorumlama şansım oldu.









                                               Sol: light, Sağ: medium




Ürünün vaatlerini her yerde okuyabilirsiniz, bu yüzden ben sadece kendi yorumlarıma yer vereceğim.

-> Renk meselesinden başlayalım. Yazdan kalma bronzluğumu da hesaba kattığımda NW30 olduğumu düşünüyorum. Garnier BB kremin Medium rengi bana tam uyuyor. Medium pembe alttonlu bir renkken Light sarı alttonlu bir renk. Fakat her iki renk de ciltle kısa sürede bütünleşiyor. Açık tenliyseniz Light, buğday tenliyseniz Medium tercih edebilirsiniz. Ben biraz açıldıktan sonra Light'ı kullanmaya başlayacağım.

-> Bildiğiniz gibi benim cildim karma. Yanaklarım normalken alın bölgem oldukça yağlı. Bu krem benim yanaklarımda çok güzel duruyor, bütün gün sabitlemesem de yeterince kalıcı ve parlama da yapmıyor. Ama konu alın bölgem olunca iş biraz değişiyor. Alın bölgeme bu ürünü uygulayıp pudra geçmediğimde birkaç saat içinde parlama ve yağlanma yapıyor( ama belirtmeliyim ki benim alın bölgem cidden yağlı) . Çözümü ise şöyle buldum kremi bütün yüzüme uyguluyorum ardından sadece alın bölgeme transparan pudra geçiyorum, bu şekilde bütün gün krem yüzümde kalıyor bazı günler gün sonuna doğru alın bölgeme bir tane blotting paper takviyesi yapıyorum sadece:)

-> Ürünün mat bir bitirişi var ama bu sağlıksız cansız bir görünüm vermiyor aksine parlak olmayan ama canlı bir görüntü sağlıyor. Ben bu görüntüyü çok sevdiğim için transparan pudrayla bu glow görüntüyü yok etmek istemiyorum aslında ama alın bölgemde buna mecbur kalıyorum.

-> Bence bu ürün kapatıcılık konusunda oldukça iyi. Orta kapatıcılıkta bir fondötenle aynı derecede kapatıcı bile diyebilirim. Benim günlük makyajım için hatta gece makyajım için bile yetip artıyor. Çok yoğun ve koyu lekeleriniz yoksa kapatıcılığından memnun kalacağınızı düşünüyorum.

-> Ürün bir önceki versiyonundan çok daha akışkan bir kıvamda. Krem formundan ziyade sıvı formda hatta. Tüpten sıkarken bu akışkan kıvamı biraz sıkıntı olabiliyor fakat ciltte çok daha rahat dağılmasını sağlıyor.

-> Ben bb kremden önce nemlendirici uygulamıyorum, kuru ciltliyseniz buna ihtiyaç duyabilirsiniz. Ama karma ve yağlı ciltler için baz olarak nemlendirici uygulamaya gerek duymazsınız.

-> Ürünü uygulamak akışkan kıvamından dolayı oldukça rahat. Ben keyfime göre elle, duo fibre fırça ile ya da fondöten süngeri ile uyguluyorum.

-> Ben ürünü her gün uyguluyorum bende sivilcelenme yapmadı. Cildim de sivilceye çok meyilli değildir.

-> Ürün yağ içermiyor, alkol içeriyor. Sivilceli ciltler için uygun.

-> Ürünün cildi kusursuzlaştırma başlığı altındaki vaatlerine dair söyleyebileceğim bir şey yok. Ben öyle bir etki gözlemlemedim ama bu çook uzun süreli kullanımdan sonra yorumlanması gereken bir konu.

-> GKF 20 güneş koruması içeriyor.

-> İlk versiyondaki gibi yoğun bir kokusu yok.

-> Ürünün uzun ince ambalajını diğer ambalajdan daha şık buldum. Ürünün açıldıktan sonra 12 ay içinde tüketilmesi gerekiyor. Her gün kullansanız dahi 5-6 aydan önce bitiremeyeceğiniz bereketli bir ürün.

Ürün 40 ml , 19.90 TL fakat sık sık indirime giriyor kozmetik marketlerde.

Sevgiler...


18 yorum:

  1. bende kullanıp menun kaldım bundan :) dediğin gibi kapatıcılığı orta düzeyde :) bennde yakında blogumda yer vereceğim bu ürüne :)

    YanıtlaSil
  2. Bnm cildim de yağlı bunu kullanmadım the balm shelter bnm ilk renkli nemlendiricim. Sizce ıkısı arasında bı tercıh yapsak hangısını onerırsınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence Balmshelter kapatıcılık açısından bu üründen çok daha zayıf. Ayrıca bu ürünün daha mat bir bitirişi var, yağlı cilt için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Öte yandan balmshelter daha hafif yapılı . Tercih size kalmış:)

      Sil
  3. Tavsiye edebileceğim bir ürün:)

    YanıtlaSil
  4. merhaba.ben de ilkini deneyip hiç ama hiç beğenmemiştim.o yüzden yeni seriye ve artık bu markaya da önyargıyla bakıyorum.ama sen hayırlı günlerde kullan:)

    YanıtlaSil
  5. merhaba:) gayet sivilceli ve bunlardan kalma izlere sahip biriyim:/.fondotenin ağırlığını sevmiyorum.bu ürün piyasaya çıktığında alıp deneyeyim dedim.iyi ki almışım vazgeçilmezim oldu:).çok memnunum.gayet kapatıcı ve bir o kadarda hafif(fondoten gibi bir his vermiyor suratımda).sadece bazı sivilce izlerinin üstüne kapatıcı geçiyorum,birazda transparan pudra geçince üzerine harika sonuç alıyorum.stoklamayı planlıyorum:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba ben 16 yaşındayım sizce bu ürününü kullanmam da bir sakınca var mı ? Çünkü arka tarafında yaş sınırından bahsediyor

    YanıtlaSil
  7. cilde herhangi bir zararı var mı ?

    YanıtlaSil
  8. hıcbır zararı yoktur arkadaslar blog sahıbı cevab vermemıs ben solyeyım barii

    YanıtlaSil
  9. ben 30ml diye biliyorum bunuama 40 yazmıssın sen.

    YanıtlaSil
  10. ya bn sivilce kremi kullanıyorum bişe olurmu kullansam acaba

    YanıtlaSil
  11. Başka markanın BB ürününü kullanıyordum yeni çıkan bu ürünü denedim ve çok memnun kaldım herkeze tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  12. cilde zarar verirmi yaş sınırı nedir ?

    YanıtlaSil
  13. Denedigim karma ciltler için en iyi bb cream diyebilirim. Missha nivea ve piyasada bulunan birsuru bb creamı denemiş olmama ragmen yağ kontrolu saglayan bir urun. Ben yüzüme bolca sürüp kabaca dağıtıyorum ve 30 sn bekliyorum. Daha sonra buffing brushla iyice yediriyorum. Bu şekilde kapatıcılık özelliği oldukça yüksek oluyor.

    YanıtlaSil
  14. bende kullanıyorm ama doğrudan satıs urunu bi urun. garnier i da kullanmıstım ama şimdiki kullandığım tamamen bitkisel:) daha doğal duruyo:)

    YanıtlaSil
  15. Tek kelimeyle mükemmel

    YanıtlaSil
  16. Tek kelimeyle mükemmel

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...