15 Aralık 2012 Cumartesi

Lush Saç Bakım Ürünleri

ŞURADA sizlerle paylaştığım Lush gezim sırasında denemem için verilen testerları resmen silip süpürdüm:) Hep söylerim normalde tester kullanmaktan pek hoşlanmıyorum ama konu Lush olunca durum değişiyor, çok çeşitli ve güzel ürünler olduğu için , testerlar da 2-3 kullanım yettiği için tester konusunda Lush bir istisna benim için.

Ben bu ürünleri aylar önce kullanıp bitirdim, anca yorumlayabiliyorum , malesef net hatırlamadığım noktalar olabilir.



1) R&B Saç Şekillendirici Krem: Tester boyunu bitirir bitirmez yenisini aldım demem yeterli sanırım:) Bu ürün elektriklenen ve özellikle şekilsiz dalgalı/kıvırcık saçlardan muzdarip olan herkese şiddetle tavsiye edilir. Öncelikle söylemeliyim ki çok çok ağır yapılı ve yağlı bir ürün, zaten içerisinde de çeşit çeşit bitkisel yağ bulunuyor. Ben bu ürünü saçımın fazla suyunu alıp taradıktan sonra saçlarıma uyguluyorum ve kuruduğunda elektriklenme oranında ciddi anlamda azalma görüyorum. Bazen kuru saçıma da uyguluyorum fakat kuru saça uygulama yaparken çok çok dikkatli olmak lazım, zira biraz fazla kaçırdığınız anda saçınız yağlanmış gibi görünüyor. Ürünün kokusu da kendi gibi ağır, beni aşırı derecede rahatsız etmiyor ama sürdükten sonra evdeki herkes saçına ne sürdün çok ağır kokuyor diyor:) Ağırlıkla hindistan cevizi kokusu alıyorum ben. Bu arada söylemliyim ki üründen çok çok az miktarlarda kullanmak yeterli oluyor, tam boyunu almayı düşünüyorsanız birisiyle paylaşmanızı öneririm:) Çok konuştum ama yine de bu ürün için ayrı bir yazı yazabilirim.

MUA puanı 4.0/5.0

Ürünü BURADAN inceleyip satın alabilirsiniz. 100 gr ürün 43 TL

2) Big Şampuan: Bu şampuan peeling etkili ve bildiğimiz şampuanlardan biraz farklı. İçeriğinde deniz tuzları bulunuyor ve gözle de görülüyorlar. Bu şampuan yağlı saçlar için daha uygun zira saçı inanılmaz derecede hafifletiyor. Saçı hafiflettiğinden dolayı hacim de veriyor. Çok çok hafif bir narenciye kokusu var. Benim saçlarım artık yağlı olmadıkları için tam boyunu almayı düşünmem ama yağlı ve çabuk sönen saçlardan şikayetçi olanlara tavsiye edilir.  Fakat oldukça pahalı bir ürün ilk şampuanlamayı bunla yapıp ikinciyi normal bir şampuanla yapabilirsiniz.

MUA puanı 3.9/5.0

Ürünü BURADAN inceleyip satın alabilirsiniz. 330 gr ürün 50 TL

3) American Cream Saç Kremi: İşte Lush'ın en maşhur saç ürünü. Şöhretini hak ediyor mu emin değilim açıkcası ama ben zaten saç kremi bağımlısı bir insan değilim.Bana bütün saç kremleri aynı geliyor , American Cream de saçı ortalama bir saç kreminden biraz daha fazla yumuşatıyor sadece. Ama sanırım karşı konulamamasının nedeni kokusu, gerçekten müthiş kokuyor arkadaşlar, ve kokusu da kalıcı. Tabi günlerce kokan bir ürün hayal etmeyin ama duştan çıktıktan sonra birkaç saat kokusunu alabiliyorum . Buram buram vanilya biraz da bal kokusu alıyorum ben ama kesinlikle insanı bayan bir koku değil bu. Ürünün tam boyunu almayı şimdilik düşünmüyorum ama birgün düşünürsem bu sadece kokusu için olur:)

MUA puanı 3.4/5.0

Ürünü BURADAN inceleyip satın alabilirsiniz. 100 gr ürün 19 TL,250 gr 36 TL, 500 gr 56 TL.

4) Rehab Şampuan :  Rehab şampuan Lush'ın denediğim şampuanları içinde en sevdiğim oldu. Birçok vaadi var saç dökülmesini azaltmaktan tutun, detoks etkisine , saçı onarmasına kadar. Vaatleri hakkında uzun süreli kullanamadığımdan dolayı bir fikir veremeyeceğim. Ama saçı güzel temizleyen, temizlerken kurutmayan, yağlandırma süresini kısaltmayan güzel bir şampuan. Bence hoş ve hafif bir kokusu var ben en çok kivi kokusu alıyorum zaten meyveli bir kokuya sahip. Saç bakımına para harcarım diyorsanız bu doğal ve saça zarar vermediğine emin olduğunuz şampuanı rahatlıkla tavsiye edebilirim.

MUA puanı 4.0/5.0

Ürünü BURADAN inceleyip satın alabilirsiniz. 100 gr ürün 23 TL,250 gr 43 TL, 500 gr 58 TL.

5) Cynthia Sylvia Stout Şampuan : Konu şampuan olunca testerlar size uyup uymadığını anlamak için yeterli olmayabiliyor. Açıkçası Cynthia Sylvia Stout bende çok iz bırakmadı:) Sadece hafif limon kokan bir şampuan olduğunu hatırlıyorum. İnce telli ve koyu renkli saçlara özellikle öneriliyor zira koyu malt içeriyor, ayrıca saça parlaklık da veriyormuş. Ama söylediğim gibi ben bu şampuanı çok hatırlayamıyorum:)

MUA puanı 3.8/5.0

Ürünü BURADAN inceleyip satın alabilirsiniz. 100 gr ürün 19 TL,250 gr 36 TL, 500 gr 50 TL.

Lush markasını çok seviyorum, bazen cilt/saç bakım ürünlerini kullanırken kendime iyilik yapıyım derken kötülük mü ediyorum diye düşünürüm, işte Lush ürünlerini kullanırken bu düşünce aklınızdan geçmiyor bence en güzel yanı da bu . Biliyorsunuz Lush limitli sayıda üretilen yılbaşı koleksiyonunu satışa sundu, belki kendime bir yeniyıl hediyesi alırım:)

Sevgiler...








4 yorum:

  1. Lush'ın herşeyi iyi hoş da, bu kocaman kaplarda satılan ve 'bir ayda tüketin' dedikleri ürünler beni öldürüyor! Mesela maskeler ve cilt kremleri. Hem çok pahalı hem de gramajları çok yüksek. Mesela ben geçen peeling aldım. Haftada en fazla 3 kez kullanabiliyorsun ve 2 fındık tanesi kadar ürün yeterli. Ama elimde kocaman bir kutu var, ben nasıl bitireyim bunu? Böyle yapacaklarına yarısı kadar ürün koyup, yarı fiyatına satsalar; hem daha çok kişi alır, hem de ziyan olmaz ürünler.

    YanıtlaSil
  2. Lush bildiğim kadarıyla sadece taze yüz maskelerini 1 ay sürede bitirmenizi istiyor. İçeriğinde hic katkı maddesi olmayan ürünlerini zaten az sürede tüketin demesi kadar doğal birşeyde olamaz diye düşünüyorum. Söylediğiniz ürünlerin fiyat aralıgi 20-27 tl arası bence doğal ve taze ürün kullanmak isteyenler için gayet makul bir fiyat.

    YanıtlaSil
  3. Çok faydalı bir yazı olmuş gerçekten, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Luna çok doğru bir konuyu dile getirmişsin aynı konudan muzdaribim Lush ürünleriyle bundan 2 sene önce aşk yaşarken gün geçtikçe fiyat/fayda açısından tatmin olamadığım ve anlamlı bir fark yaratmadığı için kullanımını gittikçe azaltım dürüst olmam gerekirse bir aldığımı bir daha almadım merakımdan dolayıda her ürünü denedim o kadar da ziyan ettim, en son el yapımı likit rujunu aldım memnun gibiyim, şampunları saç kremleri katı şampuanları, hatta kokusunu bayılarak aldığım sabunları, kokusu dışında bir fayda sağlamadı... Kısacası marka süreklilik sağlatamıyor...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...