28 Ekim 2012 Pazar

Yves Rocher Makyaj Fırçaları

Son zamanlarda makyaj fırçaları hakkında tavsiyelerde bulunmamı isteyen birkaç mail aldım. Elimdeki fırçaları markalarına göre gruplandırarak tanıtmak istedim.

Startı Yves Rocher fırçalar ile veriyorum zira çok çok kaliteli olduklarını düşünüyorum. Hatırlarsanız ilk Yves Rocher fırçam açılı allık fırçasıydı ,Yves Rocher tanıtım gezim sırasında hediye edilmişti ve kendisini ŞURADA tanıtmıştım. Kendisinden gerçekten memnun kaldım ve daha sonra çeşitli fırçalara ihtiyaç duydukça Yves Rocher'den satın almaya çalıştım. Şu an 6 adet fırçasına sahibim markanın, aklımda sadece kapatıcı fırçası kaldı:)


Kapaklı Allık Fırçası : Uzun zamandır çantada taşımak, pudra ve allık sürmek üzere kullanmak için kapaklı bir fırça arıyordum, bu fırçayı geçen hafta aldım. Genelde kapaklı fırçalar kalitesiz kıllardan üretilir, dökülme yaparlar , kısacası çok da kaliteli olmazlar. Fakat Yves Rocher'in bu fırçası normal makyaj fırçaları kadar kaliteli kıllara ( keçi kılı kullanılmış )sahip. Fırça gayet yumuşak ve cildi tahriş etmiyor. Ne çok geniş ne dar bir fırça ,allık fırçası olarak geçiyor ama bence pudra sürmek için ideal , doğal allık uygulaması da rahatlıkla yapılıyor. Bir kez yıkadım dökülme yapmadı. Çantada taşımak için çok ideal bir fırça, tavsiye ederim.

Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 24.90 TL ( Şu an indirimli olarak 19.90 TL'ye satılıyormuş )




Keçi Kılı Pudra Fırçası: Bir türlü istediğim kadar geniş ve pofidik bir pudra fırçası bulamadığım için bunu almıştım. Açıkçası bu fırça da istediğim kadar geniş ve sık kıllı çıkmadı fakat bu çok güzel bir fırça olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Keçi kılından olan fırçamız gayet yumuşak ve kullanımı kolay. Sap uzunluğu bence ideal ne çok uzun ne kısa. Benim beklediğim kadar geniş çıkmasa da geniş bir fırça. Kıllarının daha sık olmasını tercih ederdim. Fırçayı birçok kez yıkadım birkaç kıl haricinde dökülme yapmadı. Gerçekten bu fiyata alınabilecek en iyi pudra fırçalarından biri olduğunu düşünüyorum zira MAC, Inglot gibi markalarda yüz fırçaları göz fırçalarından çok daha pahalı oluyor.


Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 24.90 TL ( Şu an indirimli olarak 19.90 TL'ye satılıyormuş )



Fondöten Fırçası : Yves Rocher'de keçi kılından üretilmemiş tek yüz fırçası bu. Büyük ihtimalle keçi kılı sıvı ürünü emeceği için sentetik kıllar kullanılmış. Yine ideal bir sap uzunluğuna sahip . Kılları yumuşak ve cildi tahriş etmiyor. Fondöteni dağıtmak konusunda başarılı fakat çizgi çizgi görünüme neden olabiliyor zaman zaman. Ben fondöteni buffer tipi fırçalarla sürmeyi tercih ettiğimden buna pek elim gitmiyor ama bu tip fıçalar içinde alınabilecek bir fırça.

Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 19.90 TL ( Şu an indirimli olarak 15.90 TL'ye satılıyormuş )





Açılı Allık Fırçası : Bu fırçayı daha önce ayrıntılı olarak BURADA anlatmıştım. Çok memnun kaldığım ve diğerlerini almamı sağlayan fırçadır kendisi. Daha önceki yazıma ek olarak fırça yıkadıkça biraz açıldı, ama ben bu halini daha çok sevdim, geniş yüz fırçalarını tercih ediyorum. Çok çok memnun kaldığım , severek kullandığım bir allık ve kontür fırçası.

Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 19.90 TL ( Şu an indirimli olarak 15.90 TL'ye satılıyormuş )




Eyeliner Fırçası : Bu mükemmel bir eyeliner fırçası ladies. İncecik uygulamaları rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle farı eyeliner olarak uygulama konusunda müthiş. Bir eyeliner fırçası en fazla ne kadar iyi olabilir derdim ve açıkçası 5 TL'nin üstüne bir fiyata da eyeliner fırçası almayı düşünmezdim, taa ki bunu Yves Rocher'de deneyene kadar. Fırça sentetik kıllardan yapılmış, uygulaması çok rahat ve başarılı, deneyin pişman olmazsınız:)

Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 12.90 TL ( Şu an indirimli olarak 10.32 TL'ye satılıyormuş )



Far Fırçası : İsterseniz far sürmek için isterseniz gölge yapmak için kullanabileceğiniz bir fırça. Ben direk far sürmek için kullanıyorum fakat gölge de yapılabilir, oldukça yumuşak bir fırça. Farı güzel tutuyor ve dağıtıyor. Kıl dökmüyor. Farvorilerimden olmasa da tavsiye edebileceğim bir fırça daha...



Ürünü BURADAN  inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.

FİYAT: 14.90 TL ( Şu an indirimli olarak 11.92 TL'ye satılıyormuş )




Fırçaların çoğundan çok çok memnun olmakla birikte , derseniz ki ben makyaja yeni başlıyorum, kaliteli fırçalar almak istiyorum ama üç haneli rakamlar ödeyemem. Basic yüz ve göz makyajınız için açılı allık fırçasını, kapaklı pudra-allık fırçasını ( aynı zamanda yanınızda da taşıyabileceğinizden bunu seçtim) , eyeliner fırçasını ve far fırçasını alabilirsiniz, bu dört fırçayı uzun yıllar kullanabileceğinizi ve temel makyajınız için başka fırçalara ihtiyaç duymayacağınızı düşünüyorum.

Sevgiler...

7 yorum:

  1. ben de bazılarını kullanıyorum memnunum bir tek far fırçası bana sert geldi belki benimki öyledir bilemiycem gölgeme mumkun değil gözlerimi acıtıyor :(
    güzel bir yazı olmuş eline sağlık eyeliner fırcasını deneyeceğım bende sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeki fırça bana yumuşak geliyor ama gölge için kullanmadım hiç sadece farı yaymak için kullandım... Eyeliner fırçası gerçekten başarılı, teşekkürler,sevgiler....

      Sil
  2. Kapakli allik fircasi aradigim bugunlerde ilac gibi geldi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden güle güle kullanmanı dilerim:)

      Sil
  3. Açılı fırça istiyorum ben de burun kenarına bununla bronzer sürülür mü acaba jnm?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç denememiştim az önce denedim:) bence rahatlıkla sürülüyor:) Öptm cnmm

      Sil
  4. bloguma bekelerim :) senin bu yazını görünce hemen koştum eyeliner fırçasını aldım çok beğendim iştu buyüzden senin blogunu seviyorum :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...