10 Eylül 2011 Cumartesi

Parfümlerim

Konu parfüm olunca abartma katsayım artıyor, istiyorum ki her mevsim tek bir parfümüm olsun onu sıkıp çıkayım ama o kadar çabuk sıkılıyorum ki parfümlerden:(  Tabi sıkılma evresinden sonra her gidilen yerde parfüm denemeleri, ardından da çok beğenilen bir tanesini "bu son" diyerek almak geliyor. O son hiç gelmiyor ama bakalım:)
Şu an elimde olan parfümler bunlar.Sol baştan başlıyorum;
1) Davidoff Echo 100 ml EDP: Bu parfümü Strawberry'den çok çok uygun bir fiyata almıştım , TR 'de 150 TL civarında sanırım fiyatı( Markafoni ve Trendyol'da sık sık 99TL'den satışa sunuluyor). Çiçek ve Meyve esansları var tüm notalarında, ama bana daha çok meyveli bir parfümmüş gibi geliyor.Bu parfüm bitmek üzere ve ben çok severek kullandım, fakat tekrar almam çünkü bende hiç kalıcı olmadı.

2)Sarah Jessica Parker Covet 30 ml EDP: Bu parfümü kardeşime almıştım aslında ama o pek kullanmıyor ben arada fıslatıyorum:) Cheapsmellsden 30 TL civarında bir fiyata almıştım. TR satış fiyatı 90 TL civarında, ben olsam bu parfüme bu parayı vermezdim açıkca söyleyeyim. Yeşil notalar, çiçekler ve odunsuların karışımı. Bence bu parfümde ağır basan ise yeşil  ve odunsu notalar , pek tarzım bir parfüm değil açıkcası zaten denemeden almıştık. Kalıcılığı iyi kardeşimde gördüğüm kadarıyla.

3)Armani Code Femme 30 ml EDP: Bunu da limango'dan 50 TL civarında bir fiyata almıştım normalde çok daha pahalı sanırım. Bu parfüm tek sıkılmadığım parfüm az olduğu için ve çok pahalı olduğu için kullanmaya kıyamıyorum çünkü=)Notalarında genellikle narenciye ve çiçek esansları var. Bana en baskın gelense miss gibi narenciye kokusu, bayılıyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum. Kalıcılık yönünden oldukça başarılı.

4)Kenzo Amour Florale Edition 40 ml EDT: Bu da klasik Kenzo Amour'un Florale versiyonu , klasik versiyondan çok daha hafif ve ismiyle müsemma buram buram çiçek kokan bir parfüm. Bir de alt notalarında beyaz misk ve sedir ağacı var ki beni benden alıyorlar:) Kalıcılığı orta düzeyde tabi her tende farklı, kardeşimde günlerce kalıyor öyle söyleyeyim.Bir de bu parfüm giysilerde çok uzun süre kalıyor onu da belirteyim. Tekin Acar'da 80 mlsi 190 TL.Ben 40 ml lik boyu cheapsmells'den 40 TL'ye almışım. Yuh ama di mi:(

5)212 Sexy 30 ml EDP: Bu parfümü yaz başında YKM'den 50 TL'ye aldım.  Orada denemedim bile çünkü daha önce deneyip çok beğenmiştim, 30luğunu gördüğüm gibi aldım ve sanırım 212 'yle karıştırmışım, çünkü bunun kokusu bana çok ağır ve baharatlı geldi. Ki baharatlı kokular başımı ağrıtır, kışın kullanırım diye kaldırdım ama sanırım kışın da kullanamayacağım. Satışa koyabilirim daha hiç kullanmadım zaten. Aldıktan sonra YKM'de hiç rastlamadım galiba çok çabuk tükenmiş. Almak isteyenler mail atabilir, aldığım fiyattan satabilirim.(kutusu da duruyor)

6)Calvin Klein Euphoria 100 ml EDP: Bu parfümü hepsiburada'dan 130 TL civarında bir fiyata aldım. Sevil'de fiyatı 224 TL ( yine yuh di mi ) Oldukça oryantal bir koku, yoğun olarak çiçeksi hafif tatlı ve meyveli bir koku. Ama çok değişik bir esansı var ki orta notalarındaki siyah orkide olduğunu düşünüyorum, çok etkileyici. Oldukça seksi bir parfüm açıkcası:) Kalıcılığı çok çok iyi, yaz için biraz ağır olduğundan şimdilik çekmece bekliyor ama kışın yine favorim olacak. Kesinlikle tavsiye ediyorum , parfüm budur!

7)Calvin Klein Truth 100 ml EDP: Bunu da markafoni'den almıştım 105 TL'ye. Almadan önce denemek istedim ama mağazalarda satılmıyor, sanırım üretimi durmuş. Almak isterseniz hepsiburada ya da markafoni türevlerine bakabilirsiniz. Kokuyu daha sonraları arkadaşımda gördüm ve kokladım hemen, çok sevdim. İlk gördüğümde de aldım. Yaz için çok uygun hafif bir koku. Genellikle yeşil ve odunsu notalardan oluşmakla birlikte, orta notalarında çiçeksi kokular da var, alt notalarda da bol bol misk. İlk aldığımda çok severek kullanıyordum fakat zaman geçtikçe soğudum, biraz olgun bayanlara yönelikmiş gibi gelmeye başladı. Zaten benim 100 ml parfüm almam hata, maksimum 50 ml almalıyım, çünkü çabuk sıkılıyorum:( Yine de hoş ve klas bir koku. Kalıcılığı orta.

8)Cacharel NOA 100 ml EDT: Ben kendilerini cheapsmells'den 80 TL gibi bir fiyata almıştım , Sevil satış fiyatı 158 TL. NOA üniversite yıllarından beri beğendiğim ve çok masum bulduğum bir kokuydu, geçen sene aldım. Oldukça hafif bir koku ve kalıcılığı da (en azından benim tenimde) çok düşük. Çiçeksi ve hafif baharatlı bir koku ama asıl sevmemi sağlayan şeyin alt notalarındaki beyaz miskler olduğunu düşünüyorum. Genç bayanlara öneririm.

Bir de işyerinde bıraktığım Davidoff Good Life'ım var ki  bulana kadar canım çıkmıştı, hiç bilinmedik bir siteden alıp muradıma ermiştim. O oldukça ağır ama çok çok klas bir koku. Türkiye'de de yurtdışında da satılmıyor artık. Eskiden Pino Parfümeri'den alırdım, hey gidi günler hey:)



Eveet parfümlerim bu kadar , Davidoff echo bitti sayılır, 212 'yi de satmayı düşünüyorum , kaldı 6 . Çok da fazla sayılmaz:) Uzun süre parfüm almayı düşünmüyorum. Fiyatların özellikle üstünde durdum ki kozmetik meselesinde nasıl da kazıklandığımızı bir kez daha görelim. Zaten parfümler oldukça pahalı, okurken fiyatlarını da görüp ona göre değerlendirmek istersiniz diye düşündüm. Ben post okurken fiyat bilgisi de görmekten memnun oluyorum şahsen. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

10 yorum:

  1. 212 sexy çok tatlı bi kokudur bence bi şans vermelisin =)

    YanıtlaSil
  2. Benim de 2 kutu açılmamış parfümüm kaldı... Bir de Yves Rocher Organic Vanille (banyo sonrası, kısa süreli dışarı çıkarken ya da evde temiz temiz kokmak için sıkıyorum) nasılsa ucuz o problem değil de son 2 kutum da bitince ne halt edicem bilemiyorum ama ben Sevil/T.A./Sephora'dan parfüm almam!!!!

    YanıtlaSil
  3. ah ah cheapsmells , strawberry alışverişlerimi özledim :( seninde belirttiğin gibi burada aşırı fiyat farkı var özelliklede parfümlerde.. bakalım elimizdekiler bitince ne yapıcaz:/

    YanıtlaSil
  4. yeni bi parfüm alırsan bi gün ysl cinema'yı öneririm... süper bi yazlık koku... durdukça kokusu daha da güzelleşiyo...

    YanıtlaSil
  5. Armani Code benim favori parfümümdür.Yıllardır bir türlü vazgeçemedim. :) ama 212'nin yeni bir parfümü çıktı.Onun kokusuda çok hoş tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  6. alice: satılmazsa mecburen şans vereceğim=)
    Kitapçı Kız: Ucuz parfümleri nereden bulabileceğimize dair bir post hazırlayacağım yakında :)
    Outlet Makeup: Çok fiyat farkı olmayan yerler keşfettim=)
    Adsız: İlk gördüğümde deneyeceğim:)
    Eternal Flame:Bence de Armani Code candır..

    YanıtlaSil
  7. yaa su gratıs de demeterın cok guzel kOKUları var cnmmm ya vanlyalı bebek kokusu toprak kokusu ayy harıka seyler var onlarıda kesınlıkle denemelısın denemedıysen .....

    YanıtlaSil
  8. kullandıgınız zzman en cok sorulan herkes tarafından merak edilen parfümünüz hangisi acaba ?

    YanıtlaSil
  9. kullandıgınız zzman en cok sorulan herkes tarafından merak edilen parfümünüz hangisi acaba ?

    YanıtlaSil
  10. size parfüm göndersek tanıtım makalesi yazar mısınız 0553 394 71 71 ... lütfen blog adresinizi yazarak bizimle iletişime geçiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...