20 Mayıs 2011 Cuma

Strawberry'nin Türkiye'deki Kozmetik Yasağı Hakkındaki Açıklaması

Strawberry'nin sitesinde şöyle bir açıklama yayınlanmış;

Ne yazık ki son düzenlemelerle ile bugüne kadar bizim de satış yaptığımız siz değerli müşterilerimiz de dâhil olmak üzere posta yolu ile size ürün göndermiyoruz.

Bu kısıtlamanın özellikle kozmetik ürünlerine getirilmesinin hem sizin açınızdan ve hem de bizim açımızdan adil olmadığını düşünüyoruz ve Türkiye’nin bu uygulamayı yapan tek ülke olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Tüketici olarak kendi ihtiyacınız için küçük oranlarda yapacağınız satın alma özgürlüğünüzün sizin en doğal hakkınız olduğuna inanıyoruz.

Bu doğrultuda bazı konuları size açıklama ihtiyacı hissediyoruz
Geçen yıl basında çıkan bazı haberlerde StrawberryNET ’in Türkiye cirosu hakkında akıl almaz rakamlar yazılmaktadır. Bunlar çok abartılmış, herhangi bir kaynağa dayanmadan uydurulmuş bilgilerdir. Böyle abartılmış gerçek dışı bilgiler yetkililerin yanlış yönde dikkatlerini çekmiştir.

Uluslararası serbest ticaretin engellenmesi, sınırların kapatılması hiçbir zaman halka fayda getirmez. Bu tür uygulamalar ürün çeşidinin ve kalitenin düşmesine yol açar.

Rekabetin yok edilmesi tüketicilerin kaybetmesine, belli grupların yüksek karlar elde etmesine neden olur.

Bu hakkınızı istediğinizi biliyoruz ve sizi destekliyoruz.
Bir tüketici olarak, nereden ve kimden satın alacağınızı seçme özgürlüğüne sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.
Türkiye’de bulamadığınız bir ürünü yurtdışından getirme hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.

Büyük şehirler dışında görev yapan doktor, öğretmen ve diğer meslek sahiplerinin büyük mağazalara ulaşma imkânı yoktur. Ülkenizin her noktasında görev yaparken tüm kozmetik ürünlerine ulaşma hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.
Yoğun bir çalışma temposunda mağazaları gezme olanağınız yoksa zengin ve kaliteli çeşitleri içeren bir web sitesinden alışveriş hakkına sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.

Dünyada 200 ülkeye yaptığımız hizmeti sizin için de yapmaya devam etmek isteriz. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililere sesimizi duyurmaya ve anlatmaya devam edelim.
Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu, yetkili makamlara ve ilgili STK’lara bilgilendirme yaparak girişimlerde bulunduğunuzu görüyoruz ve buna devam etmeniz halinde bu durumun düzeleceğine inanıyoruz. Bizde uluslararası alanda girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

Ben ne onların ne bizim girişimlerimizin bir sonuç verceğine inanamıyorum artık ümidi kestim:( Geçen gün şirketteki ptt görevlisi bile yasak başladı , yüzünğ göremez olduk dedi düşünün:)

Gümrüğe takılan son paketimin de ( ki oldukça pahalı bir paketti) ne halde olduğunu bilmiyorum, gönderdiler mi , attılar bir kenara, unuttular mı, el mi koydular ... Artık arayıp durmaktan da sıkıldım.. Galiba ben pes ettim..

23 yorum:

  1. tüm dünyaya rezil olduk:(:(Allah kahretsin

    YanıtlaSil
  2. Daha ne olucak allah bilir.Yazıklar olsun vallahi ne diyeyim. Ben afrika da yaşıyorum ama inanınki sizden daha özgürüm, internetimi isteiğim gibi kullanıyorum istediğim ürünü alıyorum ki bu burası Türkiyenin 30-40 sene geresinde. Yazık

    YanıtlaSil
  3. Benim de siparişim vardı. Bana da aynı mesaj geldi. Umarım haklarımızı gasp etmezler!

    YanıtlaSil
  4. Allah kahretsin bunları herşeyimize el koyuyorlar.Hiç kimse hiçbir şeyin farkında değil azınlık kaldık yaaaaaaaaaaaa:((((

    YanıtlaSil
  5. Benim de siparişim gümrüğe takılmış durumda şu anda.Ve oldukça da yüklü bir paketti.gümrükteki görevli gümrük beyannamesi getirmeniz gerek artık kozmetik paketleri için ama astarı yüzünden pahalı olur dedi.
    Arkadaşlar sonunda bunu da yaptılar yani.Kısa bir zaman sonra burdan düşüncelerimizi de yazamıycaz emin olun.Ben strawberryimi geri istiyorummmmmmmmm

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar facebookta bir event açıldı, para toplanıyor dava açılacak.şimdi bişiler yapılmazsa unutalım strawberry falan .http://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157

    YanıtlaSil
  7. bence pes etmemek lazım,
    konu ile ilgili hukuki bir süreç başlamış öğrendiğim kadarıyla,
    birlikte hareket etmek gerekiyor bu tür yasaklara karşı.
    eğer tepki vermezsek ileride yasakların devamı gelir..

    YanıtlaSil
  8. Bu nedir böyle ne biçim bir ülkede yaşıyoruz, her şey yasak... Artık çekip gitmek istiyorum buradan diyeceğim ama biz değil onlar gitmeli artık yeter.

    YanıtlaSil
  9. merak etme, paket iadeli tahahütlü yollandığı için geri dönüyor sana ulaşmadığı takdirde. ve paranı kartına iade ediyorlar. bu olumlu.. ama tabi olay tümden aptalca!!

    YanıtlaSil
  10. Globalleşen dünyada ab2ye girme çabası dışında yaptıkları hiç birşey olmayanlara sesleniyorum. Global dünyada sınırlar kalmamışken sadece türkiyede nasıl böyle bir uygulamaya mağruz kalabiliyoruz. alışveriş yapma sıhakkımıza bile el konuluyor. Sınırların kalmadığı dünyada 2011 yılında sınırlarımız daraltılıyor, özgürlüğümüze el konuluyor. bu uygulamanın kaldırılması için tüm vatandaşlara da sesleniyorum lütfen el birliği içinde olalım. alacağımız 1 adte parfüme dahi kısıtlama getirilmesine izin vermeyelim.

    YanıtlaSil
  11. Inanamiyorum ya bu nasi bi sacmalik boyle bir seyi neden yasaklar ki bi insan. Her sey yasak ve hic nedensiz. Birilerinin keyfi oyle istiyor diye her ozgurlugumuz bir bir kisitlaniyor. Bu ne ya yeter artik. Daha da hala bunlara alkis tutanlar var ben ona da inanamiyorum.

    YanıtlaSil
  12. Yazıklar olsun bu saçma düşünce ve icatlara... Bulunduğum şehrin PTT kargo şubesine kadar gelen kolim bürokrasi engelinden teslim edilemiyor. Parası ödenmiş işlemleri bitmiş olan kargom 31/05/2011 tarihinde geri gönderileceği bilgisi veriliyor.Bu kadar çirkin bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde yok. Bizim hakkımızı gasp etmeye kimsenin hakkı yok.Sonunda haklı olduğumuz ve bu saçmalığın bir an önce çözüme kavuşturulacağı günü iple çekiyorum.Ayrıca 3 - 13.06.2010 tarihli ve 27610 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5996 sayılı Veteriner
    Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının 65
    nolu alt bendinde tanımlanan "takviye edici gıdalar" ile 06.12.2003 tarihli ve 25308 sayılı
    Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi 2003/42 nolu Sporcu
    Gıdaları Tebliği'nin 4 üncü maddesinde tanımlanan "sporcu gıdaları"nın posta ve hızlı kargo
    yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.
    Ancak, bu kapsamdaki ürünleri doktor tavsiyesi ile kullanan kişilerin, hastalıklarına dair
    resmi hastaneden alınmış bir raporu ve doktorun önerdiğine dair bir reçeteyi, milli
    sporcuların ise "Milli Sporcu Belgesi"ni ilgili gümrük idaresine ibraz etmeleri halinde söz
    konusu ürünleri posta ve hızlı kargo yoluyla getirmelerine izin verilir.
    T.C.
    BAŞBAKANLIK
    Gümrük Müsteşarlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü
    Hükümet Meydanı Ulus 06100 ANKARA
    Tel: (0312) 306 78 68 Faks: (0312) 306 89 65
    Elektronik Ağ: www.gumruk.gov.tr e-posta: ithalat@gumruk.gov.tr
    4- 30.03.2005 tarihli ve 25771 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5324 sayılı Kozmetik
    Kanununun ikinci maddesiyle kapsamı belirlenmiş olan kozmetik ürünlerinin posta ve hızlı
    kargo yoluyla getirilmesi mümkün bulunmamaktadır.
    5- 3 ve 4 üncü maddelerde bahsi geçen eşyanın bu genelgenin yürürlük tarihi öncesinde
    gümrük idaresine gelmiş olması veya sipariş edilip ödemesinin yapılmış olduğunun tevsik
    edilmesi halinde eşya sahibine teslim edilecektir.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar face grubu çok ciddi çalışma içinde davayı açmaya az kaldı.destek verelim!!kimse paramızı nereye harcayacağımıza karışamaz.
    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_141038985968157

    YanıtlaSil
  14. Arkadaşlar basında yeteri kadar haber çıkmıyor konuyla ilgili.Köşe yazarları biraz değinseler daha farklı olur.Medya'dan tanıdıklarınız varsa lütfen haber yaptırın

    YanıtlaSil
  15. Madur olan arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum. Yakında e-bay ve amazon'a filan da yasak gelirse hiç şaşırmam!
    CEREN

    YanıtlaSil
  16. benim bu olaydan daha dün haberim oldu. benim gibi desteklemeye hazır ama konudan haberi olmayan yüzlerce kişi olduğuna eminim. sesimizi duyurmalıyız....

    YanıtlaSil
  17. http://imza.la/alisveris-ozgurlugumu-geri-ver
    sizde imzalayınnnn....

    YanıtlaSil
  18. inanamıyorum .henüz şimdi sipariş vermek üzere iken tesadüfen bilgim oldu bu nasıl uygulama bu nasıl iş ben istediğim yerden alışveriş hakkına vatandaş olarak sahibim birilerinin cepleri dolacak diye bu bir düzenbazlık uygulanması olduğunu düşünüyorum yazıklar olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

    YanıtlaSil
  19. Arkadaslar merhaba.. Durumla ilgili son durumu yazayim , yasakla ilhili bir degisiklik yok. Strawberry'den ve diger bilindik kozmetik sitelerinden hicbir sey getirtemiyoruz fakat takipsz kargoyla gelen paket iceriginde gumbur gumbur Cosmetics yazmyan seylerin gumrukten gecme sansi var. Kozmetik harici urunlerde gecerli olan 2 ayda bir paket getirtme olayina aldirmyin , 1 hafta arayla 3 adet elektronik icerikli paketim geldi...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. Arkadaşlar internette dolanan bir söylentiye göre strrawberry geri dönüyormuş.Türkiyede bi distrübütörlük açıyorlar bence ama bilmiyorm artık başka şeyde olabilir. internet sitesi: http://strawberrynet.com.tr/

    YanıtlaSil
  21. tekin acar gibi kazıkcilardan kazık yiyelim diye yasakladılar

    YanıtlaSil
  22. evet aynen öyle bende elektronik eşya aldım ama kozmetik alamıyoruz sırf bunların rantları yüzünden 10 katına alıyoruz

    YanıtlaSil
  23. yakıyorlar gumrukte kalan malları

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...