26 Aralık 2011 Pazartesi

Yurtİçi Online Alışveriş Rehberi

Selamm...
Bugün sizlere yurtiçi internet alışveriş sitelerinden en sevdiklerimi ve daha önce alışveriş yaptıklarımı paylaşacağım, çoğunu biliyorsunuzdur belki aradan bilmedikleriniz çıkar:)

1)Markafoni: Hepinizin bildiği gibi ilk açılan indirimli online alışveriş sitesi. Gönderim süreleri önceden çok uzundu , fakat şimdi kısa sürede gönderim yapıyorlar. İade hiç sorun olmuyor hem gidiş hem dönüş kargo ücretini firma karşılıyor ve paranız kargoyu geri gönderdikten 2 gün sonra hesabınıza yatıyor.

Ben daha önce Markafoni'den Bambi kampanyasından çizme,Mavi kampanyasından kot pantolon, Beverly Hills Polo Club kampanyasından babama ayakkabı, Babetchi kampanyasından babet, Perfumes kampanyasında Calvin Klein parfüm, Playmax kampanyasından elbise, Onitsuka Tiger kampanyasından kardeşime spor ayakkabı, Bagsac kampanyasından çanta, Its Beauty kampanyasından kozmetik organizerleri, TWN kampanyasından gözlük, LEVI'S kampanyasından saat aldım. Bambi çizme çok uyduruktu iade ettim, TWN gözlük 1 ayda paramparça oldu ama zaten çok ucuzdu. Bunlar haricindeki bütün alışverişlerimden memnun kaldım. Markafoni'de çok çeşitli kampanyalar oluyor , hepsinden gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz.

Markafoni'ye üye olmak için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ !

2) LİMANGO: Bu da markafoni'den sonra açılan ama diğerleri kadar tutmadığını düşündüğüm bir diğer alışveriş sitesi. Daha önce birkaç alışveriş yaptım ve sorun yaşamadım . Gönderim süresi Markafoni ile aynı. Markalar çok çeşitli değil burada, sıklıkla giyim, ayakkabı ve çanta markaları yer alıyor . Örneğin Markafoni ve Trendyol'da en çok talep gören kampanya olmasına rağmen,Limango'da hiç Converse kampanyası görmedim:)
Limango'da özellikle elbise çeşidi çok fazla oluyor, elbise alışverişi için Limango'yu öneririm.
Ben Limango'dan Perfumes kampanyasından Armani Code 30 ml parfüm( çok çok uygun fiyata gelmişti denk gelirsem yine alırım), StreetBox kampanyasından elbise ve Stila kampanyasından kozmetik ürünleri almıştım(bunlar da çok uygundu). Hepsini severek kullanıyorum , tavsiye ederim.

Limango'ya üye olmak için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ!

3)TRENDYOL: Trendyol üç büyüklerden en son çıkanı olmasına rağmen benim en sevdiğim:) Sanırım kadın sahibinin başarı öyküsü beni çok etkiledi:) Burada da çok çeşitli kampanyalar oluyor, özellikle Converse kampanyalarında fiyatlar çok uygun, şiddetle tavsiye ederim:) Bunu yanında gönderim süresi oldukça kısa, bir alışverişim 2 gün sonra elimdeydi çok şaşırmıştım. Çoğu kampanyasını beğeniyorum özellikle Hadise modelliğindeki Milla kampanyalarında çok güzel elbiseler oluyor.


Ben Trendyol'dan Playmax kampanyasından etek, lacoste kampanyasından kardeşime saat aldım. Hiç sorun yaşamadım.


Trendyol'a üye olmak için BURAYA TIKLAYABİLİRSİNİZ!

4) HEPSİBURADA: İndirim sitelerinden giriş yaptım ama bugüne kadar ailecek en çok alışveriş yaptığımız online alışveriş sitesi açıkara Hepsiburada. Ürünler1-3 işgünü içerisinde elinizde oluyor, müşteri hizmetleri çok ilgili ve hiçbir sorun yaşamayacağınıza garanti verebilirim. Siteden Süreli İndirimdekiler sekmesine tıklamanızı ve indirimli ürünlere , özellikle parfüm ve teknolojik ürünlere göz atmanızı öneririm, bazen ciddi indirimler oluyor.

Ben bu siteden bol bol parfüm ve parfüm setleri, dekoratif ürünler, elektronik ürünler hatta çikolata paketleri aldım:)

www.hepsiburada.com

5)GİTTİ GİDİYOR: GG çok uzun zamandır bildiğim ve ufak tefek alışverişler yaptığım bir site. Hepsiburada ile konseptleri genelde karıştırılıyor hemen açıklayayım; Gitti gidiyor satıcılar üstünden satış yapıp , satışlar üzerinden komisyon alırken, Hepsiburada ürünleri kendi firmalardan tedarik edip gönderiyor. Yani gittigidiyor'un güvenilirliği siteyle değil alışveriş yaptığınız satıcıyla ilgili. Tavsiyem satıcılara yapılmış yorumları incelemeniz, %99'un altında olumlu yorum almış satıcılardan kaçmanız, belli bir satış sayısını ( örneğin 1000) aşmış satıcılara öncelik vermeniz ve tek bir olumsuz yorumun bile önemli olduğunu unutmamanız.

Ben daha önce ufak tefek alışverişler yaptım , aldığım bir parfüm sahte çıktı ve iade ettim, satıcı oldukça ilgisiz ve yüzsüzdü , sahte parfüm sattığı için kendisine olumsuz yorum bıraktığım halde , kendisi bana satıcıyı karalamayı çok seven bir müşteri gibisinden saçma bir yorum bırakmıştı. Bence uğraşmaya değmez!

www.gittigidiyor.com

6)1V1Y: Bu da son zamanlarda türeyen indirimli sitelerden. Sitede sezon ürünleri satıldığı gibi indirimli ve süreli satışlar da oluyor, günün fırsatları sekmesine göz atmanızı tavsiye ederim. Henüz çok çeşitli markalar çıkmıyor fakat çeşitliliği artıracaklarını düşünüyorum.

Ben Koton kampanyasından bir t-shirt almıştım kargo bedava olduğunda, 4 günde elimdeydi memnun kaldım.

www.1v1y.com

7)Morhipo: Boyner grubunun açtığı indirimli satış sitesi. Burada da hem sezon ürünleri sürekli satılıyor hem de süreli indirim kampanyaları oluyor. Zaman zaman kargo bedava kampanyaları oluyor. İndirimli satışlara girmek için anasayfadan  Özel İndirim Kulübü sekmesine tıklayabilirsiniz. Diğer sitelerden bir tık daha lüks markalar çıkıyor aklınızda bulunsun.

Hiç alışveriş yapmadım.

http://www.morhipo.com/tr-tr/morhipo/anasayfa

8) Vipdukkan: Bu da son keşiflerimden:) Oldukça ucuz markalar ve ürünler çıkıyor. Bilindik ve kaliteli markalar çıkmıyor yalnız, adını duymadığım ve ucuz markalar oluyor genelde.

Hiç alışveriş yapmadım.

www.vipdukkan.com

9)Madalion: Bu site yapı kredi maaş müşterilerine ekstra indirimler ve kampanyalar sunan, arasıra alınabilecek ürünler çıkaran ama genel olarak oldukça durağan ve pek geliştirilmeyen bir site. İlginçtir satışlar arasında ihtiyaç kredisi var:) Belki göz atmak istersiniz:)

Hiç alışveriş yapmadım.

www.madalion.com

10)DayBuyDay: Hepsiburada sitesinin açtığı süreli indirimli alışveriş sitesi. Bazen çok güzel indirimler ve çok güzel markalar çıkıyor, sık sık bakmanızı tavsiye ederim.

Hiç alışveriş yapmadım.


www.daybuyday.com

Ben bütün internet alışverişlerimde sanal kart kullanmaya çalışıyorum fakat, SSL Secured ibaresi içeren bütün sitelerde güvenle direk kredi kartınızı kullanabilirsiniz, ben markafoni, limango , hepsiburada gibi sitelerde direk kart numaramla çok alışveriş yaptım ve hiç sorun yaşamadım. SSL Secured ibaresi sayfaların en altında bulunuyor.

Umarım işinize yaramıştır:)

Sevgiler...

12 yorum:

  1. Çok güzel bir post olmuş cnm eline sağlık.Benimde en beğendiklerim arasında trendyol ve markofoni geliyor.İkisinden de alışveriş yaptım.Limango da bir miktar hediye çekim olmasına karşılık hepsini aynı anda kullanamıyor olmam ordan beni soğuttu.her alışverişe 10TL kullandırıyorlar ve bu alışveriş mantığında ters bi taktik.İstenilen kadar kullanım müşteriye bırakılmalı trendyolun yaptığı gibi.

    YanıtlaSil
  2. daybuyday'den 2 kere alışveriş yaptım, 2si de problemliydi...

    ilkinde 37 no ayakkabı yerine 36 no göndermişlerdi.
    ikincisinde ise yaptığım parfüm alışverişini kafalarına göre iptal ettiler. Henüz paramın yatmasını bekliyorum karta...

    Şimdi ne varmış diye bakmıyorum bile... Tavsiye etmiyorum kesinlikle! Trendyol markafoni fln varken değmez sanırım...

    YanıtlaSil
  3. faydalı olmuş bu yazı eline sağlık.özellikle markafoni ve trendyol vazgeçilmezim,diğerlerinde beğenince almaya korkuyorum işin aslı .vip dükkan dan aldım çok ucuza,elime alınca birleye baznetememiştim ama üzerimde deneyince sevdim sadece gönderim 6-9 gün arasında değişiyor ve anladığım kadarıyla müşteri memnuniyeti de oldukça az.

    YanıtlaSil
  4. bn de sürekli alışveriş yapıyorum..
    vip dukkanda bi kere bi ürün aldım, bin pişman oldum, geç gönderildi, iade ettim sonra, hala param yatmadı fln..kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    trendyol, markafoni, limango nun sistemi gayet oturmuş, limango pek çekici değil gibi ama bugune kdr aldıklarımda bi sıkıntı yaşamadım..
    markafoni yarışta bnce trendyolun arkasında kaldı, ama yine de gayer iiler. trendyolsa bnceilk günden bugune inanılmaz büyüdü, gayet memnunum.
    Bir de morhipodan bi kere alışveriş yaptım, sezonda bedenini bulamadığım, bi sunset bikiniyi almıştım, sorun yaşamadım, üstelik bi de kutunun içinden küçük sirin bi kutuda lokum çıktı =) güzel bi süprizdi.
    yazdıklarını okuyunca bn de paylaşım dedim, iyi günler herkese =)

    YanıtlaSil
  5. morhipo'dan 3 kez alışveriş yaptım en sevdiğim yönü hızlı kargo. max. 3 günde elimde oldu aldıklarım. Bir de iade süresi diğerleri gibi 7 değil 30 gün bu da güzel bir şey bence.

    Vipdükkandan ise 2 kez alışveriş yaptım kargom belirttiklerinden 10 gun sonra geldi yani 7 iş günü artı 10 gün. Her mail atışımda vs. geçiştirdiler aynı şey başka bir alışveriş sitesinden başıma gelmişti 10 tl hediye çeki vermişlerdi. Tamam çok önemli bir meblağ değil ama müşteri ile ilgilerini göz önüne seriyor neticede.

    Bu arada sana clubboon, modaset, keyfimoda ve bingomingoyu da öneririm. bunlarda hiç sorun yaşamadım hele modaset aldığın gün ürünü kargoya verdiği için gözüme girdi son zamanlarda :)

    YanıtlaSil
  6. elbisem kokum: ben limangoda da istediğin kadar çek kullanılabildiğini sanıyordum, cidden öyleyse kötüymüş müşteri hizmetlerine iletmek faydalı olabilir aslında.

    Kitapçı Kız: Daybuyday'in biraz zamana ihtiyacı vatr demek düzeni kurmak için, mesafeli yaklaşmak gerek, teşekkürler...

    NİL: Çok yeni bir site olduğu için düzeni oturtamamış olabilirler ama müşteri hixmetlerine önem verilmeden de büyüyebileceklerini sanmıyorum.

    meliss: Teşekkürler.. Hediye çok hoşmuş , zaten morhipo buram buram kalite kokuyor:) Sevgiler...

    Esra:Vipdükkan müşteri hizmetleri zayıf bir siteymiş evet..
    Morhipo'ya gelince bence yakında üç büyüklerle yarışır:)
    Önerdiğin diğer siteleri en yakın zamanda inceleyip blogda paylaşırım çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  7. Morhipo: 3. alışverişimi geçen hafta yaptığım site. birinci alışverişim tedarik edilemedi sonra da kargo da kayboldu dendi. Telefonda konuştuğum her kişi birbirlerinden habersiz bana farklı bilgiler verdiler. Fakat dedikleri gibi hem paramı iade ettiler hem de taahhüt ettikleri kargo vaktini geçirdikleri için 4.90 tl'lik kargo ücreti iadesi olarak hediye çeki verdiler. 2. alışverişim zamanında gerçekleşti. Üçüncü alışverişim de bu cuma 27 ocak da elimde olacağı söylenmişken telefon açtığımda hala tedarik edemediklerini söylediler. Anında kargo ücreti hediye çekini yüklemişler. Site en azından güvenilir fakat böyle insanlara zaman kaybettirmeleri hoş değil. Umarım yakın zamanda işleyişlerini düzeltirler.

    YanıtlaSil
  8. trendyol'a parfüm konusunda çok güveniyorum şimdiye kadar bir kere bile sahte parfüm satmadılar.
    1v1y.com'dan parfüm almayı hiç denememiştim deneyen var mı? indirim biraz fazla geldi şüphelendim ben de parfümün orijinalliğinden

    bu da benim online alışveriş yazım canım umarım faydası dokunur :)

    http://cilekliturtle.blogspot.com.tr/2013/10/internetten-alsveris-guvenilir-mi.html

    YanıtlaSil
  9. limangodan parfüm aldım kesinlikle sahte. davidoff cool water daha önce kullandım bu sahte

    YanıtlaSil
  10. limangodan parfüm aldım kesinlikle sahte. davidoff cool water daha önce kullandım bu sahte

    YanıtlaSil
  11. Selam canım artık yeni bir yazı bekliyoruz bu konuda :) Son favorim www.shopthedesign.com
    Türk tasarımcıların ürünlerine yer veren minnoş bi site

    YanıtlaSil
  12. Yuriçinde Online Çeyiz Ürünleri satan alışveriş sitesini https://evvesen.com/

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...