29 Mayıs 2011 Pazar

Bioderma Sensibio H2O Micelle Solution

Bu ürünü ilk çıktığı zamanlarda , tanıtımını yapan bloggerlar sayesinde tanımıştım. Hemen 2 al 1 öde kampanyasıyla 2 adet 500 ml şişe alıp , elimde çok ürün olduğundan onları bitirene kadar kullanamamıştım. Daha sonra da postunu yapmayı atlamışım:(



Yaklaşık 1 aydır bu ürünü kullanıyorum ve fotoda gördüğünüz kadar azaldı. Ürünü ilk zamanlarda sadece göz makyajımı temizlemek için kullanıyordum , toniklerim de tükenince bütün yüzüme kullanmaya başladım. Ben pamuğa ürünü döküp önce gözlerimi siliyorum, daha sonra yüzümü yüz temizleme jelimle yıkıyorum( bu aralar yüz temizleyici olarak Vichy Normaderm TriActiv ve The Body Shop Tea Tree köpük kullanıyorum, ikisini de yazacağım ). Yüzümü kuruladıktan sonra da bu kez tüm yüzümü bu ürünle siliyorum ve durulamıyorum. Durulamadığım halde herhangi bir irritasyona neden olmadı.
Göz makyajını çok güzel çıkartıyor , ten makyajımı zaten temizleyici jel hallettiği için buna pek iş kalmıyor ama onda da çok başarılı. Cildi kurutup geriyor mu derseniz , ben her yüz yıkayışımdan sonra nemlendirici krem kullandığımdan ( The Body Shop Seaweed ve La Roche Posay Hydreane Legere) cildimde böyle bir etki hissetmedim fakat ,henüz göz kremi kullanma yaşında olmadığım için (22) bioderma ile sildikten sonra göz çevreme hiç dokunmuyorum ve göz çevremde bir süre gerilme hissediyorum fakat çok çabuk geçiyor.
Aslında bu konuda kafam karışık, sizce sadece nemlendirici etkili bir göz kremi kullanmalı mıyım yoksa, 25 e kadar hiç dokunmayayım mı???Bu arada göz çevremde kırışıklık, morluk gibi sorunlarım yok..

Biodermanın ikinci şişesini satmıştım ben bunu bitiremem diye ama o zamanlar ürünü sadece gözlerim için kullanıyordum, tüm yüzüm için kullanmaya başlayınca tüketim hızım acayip arttı ve kampanyayı yakalamışken 2 500 ml şişe daha aldım.Cerrahoğlu eczanesinden 2sini 39 TL'ye aldım, 2 günde elime geçti tavsiye ederim. Sitelerinin çok kötü olduğunu ve el atmaları gerektiğini tavsiye etmeden de duramadım=)

Sevgiler...

28 Mayıs 2011 Cumartesi

L'Oreal Expert Serie Absolut Repair Şampuan ve Saç Kremi

Yaklaşık 3-4 aydır bu ikiliyi kullanıyorum ve çok memnunum. Kendilerini Strawberry'den almıştım ve toplamda 60 TL gibi bir ücret ödemiştim. Çok gibi görünse de verdiğim her kuruşa değdiğini düşünüyorum.



Şampuan 500 ml krem ise 150 ml. Öncelikle bu oran benim için çok ideal, çünkü saç kremini hiçbir zaman şampuan kadar kullanmıyorum , şampuanın ardından her zaman saç kremi uygulamıyorum, bir duşta saç kremi uyguladıysam diğerinde maske uyguluyorum. İkisi de çok az kaldı ve aynı anda bitecek gibi görünüyorlar . Bu iyi oldu zira farklı serilerin şampuan ve saç kremlerini kullanmayı tercih etmiyorum ve büyük ihtimalle bu seriden bir ürün alamayacağım bir daha.
Şampuan diğer şampuanlara kıyasla biraz daha yoğun ama öyle zorluk çıkaracak bir yoğunluk değil. Çok hoş , yumuşak bir kokusu var. 500 ml boyu pompalı , diğer boyları pompalı değil, bence pompalı şişe çok pratik. Zaten bu şişeyi atmayacağım,ilerde salon boy şampuanlar alırsam, içine doldurup kullanırım diye düşünüyorum. Saçlarımı çok güzel canlandırdı ve yumuşattı. Onarma konusuna gelince evet saçlarım çok daha canlı ama kırıklarım beni terketti sayesinde diyemeyeceğim. Yine de şimdiye kadar kullandığım şampuanlar arasında onarıcı etkisini en çok hissettiğim şampuan buydu.
Saç kremine gelince saçı çok güzel yumuşatıyor. Ben saç kremini sürüp beklemeye dayanamıyorum , en fazla 1 dk duruyordur saçımda ama durularken ipek gibi kayıyor saçımdan , çok seviyorum o hissi:) Kokusu da şampuanla aynı.. Çok mu lazım derseniz değil , maskeyi tercih ederim ama ben bir serinin şampuanını alırken saç kremini almamazlık edemiyorum=)

Saçları benimki gibi ince telli ,cansız ve ısı yüzünden yıpranmış olanlara şiddetle öneririm. Benim saçlarım bazen yağlı bazen normaldir, saçlarımı daha çabuk yağlandırıyordu başlarda ama sonra öyle bir problem kalmadı, tabi ben öyle alıştırdım o ayrı. ( Saçımda hafif yağlanma belirtileri görsem de bir gün daha yıkamadım mesela ve normal yıkama düzenine alıştı saçım).

Bütçeniz yeterliyse, kesinlikle denemelisiniz..
Sevgiler..

Taze Bittiler #4

Taze bittiler postlarını çok sevmeme rağmen bu postları sık sık blogumda görememenizin nedeni, makyaj malzemelerini ve cilt bakım ürünlerini bitirememem=) Evet bitiremiyorum, olmuyor.. Bitenleri sakladığım sepetimin dolması aylar sürüyor:) Sanırım çok cimriyim ürünleri kullanırken. Hele ki bu yasak başladıktan sonra , genelde yurtdışından aldığım ürünleri kullanmaya kıyamıyorum:(

Neyse son bir iki ayda bunları bitirmişim daha fazla beklemeden yazmak istedim bu sefer. Yazacak bir sürü şeyim olmasına rağmen yazmıyorum, içimden gelmiyor çünkü blogumda görüp almak isteseniz de alamayacaksınız , ben de bir daha alamayacağım..Neyse bu konuda daha fazla konuşmayacağım. ( Dip not: gümrüğe takılan strawberry siparişim , yurtdışı servisine sevk edildi olarak görünüyor şu an, bakalım ne zaman ulaşacak....)

1) The Body Shop Seaweed Deep Cleansing Facial Wash: Seaweed serisinin bu yüz temizleme jelinden memnunum , bitirdiğim ikinci kutu bu. Güzel temizliyor, tonikle silince hiçbir şey gelmiyor diyemeyeceğim ama yine de iyi. Seaweed serisinin hafif kokusuna bayılıyorum, cilt bakım ürünlerinde kokudan hoşlanmayanları bile rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Cildi çok kurutmuyor ama nemlendirici sürmediğim zamanlarda cildimin hafif gerildiğini hissediyorum.
100 ml fiyatı 23 TL civarında. ( sık sık 2 al 1 öde kampanyası oluyor)

2)Avon Naturals Conditioning Hair Balm: Badem özlü bu saç bakım maskesinden nefret ettim. Sanırım alalı 2-3 yıl oluyor, banyonun bir köşesinde bekleyip duruyordu, hemen atılacaklar klasmanından bitenler sepetime eklendi. Çoğu avon ürününde olan sorun bunda da var; hiçbir işe yaramıyor... Sanırım Avon'dan nefret ediyorum=)Şiddetle kaçmanızı tavsiye ederim.
10 TL civarındadır.

3)Clinique High Impact Mascara: Deneme boyu bu rimeli Clinique rimel kampanyasından almıştım. O günden beri ikincisini bitiriyorum. Hep çantamda bunları taşıyorum , çok rahat oluyor. Bu rimeli seviyorum, çok iddialı bir rimel değil ; ne uzatma ne hacim açısından. Islak bir rimel , kirpikleri birbirine yapıştırmıyor, fırçası ne tombik ne çok ince, orta derecede uzatıp hacim veriyor, sürümü kolay öyle ekstra özene gerek yok. Kalıcılığı iyi, sıcak suyla çok rahat çıkıyor.( sıcak suyla çıkma meselesi gerçek, duşa giriyorum çıkıyorum, rimelin kalıntısı kalmıyor=))Kısacası çoğu rimelden daha iyi tavsiye ederim.
Tam boyu 46 TL civarında Türkiye'de.

4)The Body Shop Seaweed Mattifying Day Cream: Bu kremi de çook seviyorum. Bitirdiğim 3. kutu. Karma cildime süper iyi geliyor. Eskiden La Roche Posay Hydreane Legere'i bundan daha çok beğeniyordum, ama havaların ısınmasıyla, jel kıvamında olduğundan ve çok güzel serinlettiğinden bu krem daha cazip gelmeye başladı. Parlama problemini de ciddi anlamda azaltıyor. Tam da kıvamında nemlendiriyor. Kokusu da çok hoş ve çok hafif.
50 ml , 29.90 TL. ( 2 al 1 öde kampanyasına rastlarsanız çiftleyin derim:))

5)The Body Shop Originals Fuzzy Peach Duş Jeli: Bu duş jelini ve diğer 3 arkadaşını TBS Originals serisinde kampanya yaptığında almıştım. 4 duş jeline 20 TL vermiştim yani tanesi 5 TL, bence süper bir fiyat. 2 tanesini tükettim son ikiye geçtim..Bu şeftalili duş jelinin kokusuna da bayıldım, keşke bundan da 2 tane alsaymışım dedim. Frambuazlı duş jeli takıntımı bile yendi, bunu da frambuazlısı kadar sevdim diyebilirim. Şiddetle önerilir..
Normal satış fiyatı 250 ml, 9.90 TL ( Fakat originals serisinde de sık sık kampanya oluyor, örneğin şu sıralar 3 al 2 öde var)

Sevgiler...

20 Mayıs 2011 Cuma

Strawberry'nin Türkiye'deki Kozmetik Yasağı Hakkındaki Açıklaması

Strawberry'nin sitesinde şöyle bir açıklama yayınlanmış;

Ne yazık ki son düzenlemelerle ile bugüne kadar bizim de satış yaptığımız siz değerli müşterilerimiz de dâhil olmak üzere posta yolu ile size ürün göndermiyoruz.

Bu kısıtlamanın özellikle kozmetik ürünlerine getirilmesinin hem sizin açınızdan ve hem de bizim açımızdan adil olmadığını düşünüyoruz ve Türkiye’nin bu uygulamayı yapan tek ülke olduğunun altını çizmek istiyoruz.

Tüketici olarak kendi ihtiyacınız için küçük oranlarda yapacağınız satın alma özgürlüğünüzün sizin en doğal hakkınız olduğuna inanıyoruz.

Bu doğrultuda bazı konuları size açıklama ihtiyacı hissediyoruz
Geçen yıl basında çıkan bazı haberlerde StrawberryNET ’in Türkiye cirosu hakkında akıl almaz rakamlar yazılmaktadır. Bunlar çok abartılmış, herhangi bir kaynağa dayanmadan uydurulmuş bilgilerdir. Böyle abartılmış gerçek dışı bilgiler yetkililerin yanlış yönde dikkatlerini çekmiştir.

Uluslararası serbest ticaretin engellenmesi, sınırların kapatılması hiçbir zaman halka fayda getirmez. Bu tür uygulamalar ürün çeşidinin ve kalitenin düşmesine yol açar.

Rekabetin yok edilmesi tüketicilerin kaybetmesine, belli grupların yüksek karlar elde etmesine neden olur.

Bu hakkınızı istediğinizi biliyoruz ve sizi destekliyoruz.
Bir tüketici olarak, nereden ve kimden satın alacağınızı seçme özgürlüğüne sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.
Türkiye’de bulamadığınız bir ürünü yurtdışından getirme hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.

Büyük şehirler dışında görev yapan doktor, öğretmen ve diğer meslek sahiplerinin büyük mağazalara ulaşma imkânı yoktur. Ülkenizin her noktasında görev yaparken tüm kozmetik ürünlerine ulaşma hakkına sahip olduğunuza inanıyoruz.
Yoğun bir çalışma temposunda mağazaları gezme olanağınız yoksa zengin ve kaliteli çeşitleri içeren bir web sitesinden alışveriş hakkına sahip olmanız gerektiğine inanıyoruz.

Dünyada 200 ülkeye yaptığımız hizmeti sizin için de yapmaya devam etmek isteriz. Bu yanlışlığın düzeltilmesi için yetkililere sesimizi duyurmaya ve anlatmaya devam edelim.
Bu konuda yoğun bir çalışma içerisinde olduğunuzu, yetkili makamlara ve ilgili STK’lara bilgilendirme yaparak girişimlerde bulunduğunuzu görüyoruz ve buna devam etmeniz halinde bu durumun düzeleceğine inanıyoruz. Bizde uluslararası alanda girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Saygılarımızla,

Ben ne onların ne bizim girişimlerimizin bir sonuç verceğine inanamıyorum artık ümidi kestim:( Geçen gün şirketteki ptt görevlisi bile yasak başladı , yüzünğ göremez olduk dedi düşünün:)

Gümrüğe takılan son paketimin de ( ki oldukça pahalı bir paketti) ne halde olduğunu bilmiyorum, gönderdiler mi , attılar bir kenara, unuttular mı, el mi koydular ... Artık arayıp durmaktan da sıkıldım.. Galiba ben pes ettim..

19 Mayıs 2011 Perşembe

L'Oreal De-Crease Far Bazı

Bu far bazı çok eskiden beri aklımdaydı, bir brigettesboutique siparişim sırasında sepete atmıştım. Hatta sonra da çok pişman olmuştum, çünkü elimdeki sephora far bazını neredeyse hiç kullanmıyordum, bu da boşuna yapılmış bir alışveriş gibiydi. Ama şimdi iyi ki almışım diyorum:) Bu yasaktan 1 ay önce falandı tabi, şimdi bu bazı alma şansımız yok, yurtdışına çıkınca belki..

 Farın rengini bazlı ve bazsız göstermek için , sephoranın düşük pigmentasyonu ile ünlü farlarından birini seçtim. No 21: cocoa powder rengi.


Fark ortada zaten=)

Bu far bazını beğendim, Sephora'nınkinden çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim.Öncelikle sürümü çok rahat, ben iki gözüme de birer pıt koyduktan sonra elimle dağıtıyorum. Sephora'nınki gibi yapış yapış değil.  Rengi açık olduğuından göz kapağına aydınlık bir görünüm katıyor.
Far'ın sürümünü kolaylaştırıyor, far rengini çok daha güzel veriyor bu bazı kullandığımda. Kalıcık konusunda çok bir şey söyleyemeyeceğim zira bende far ne yaparsam yapayım kalmıyor, sanırım göz kapağım çok yağlı olduğundan. Bu bazın da farın kalıcılığını çok daha fazla artırdığını söyleyemeyeceğim ama bir müddet daha dayanmasını sağlıyor tabi.
Ben bu bazı 7 dolara almıştım yani yaklaşık 10 TL, bir daha kesinlikle alırdım ama artık istesem de alamayacağım:( Açıkcası ben bu kozmetik getirtme yasağının geri çekileceğini de hiç sanmıyorum, sanırım artık bu böyle gidecek, çünkü işin içinde para var hatta büyük para var...Üzgünüm gerçekten...

16 Mayıs 2011 Pazartesi

L'oreal True Match Pudra

Anneler gününde CarrefourSa'da kozmetik ve cilt bakımında bir alana bir bedava kampanyası vardı. Ben de normalde fazlasıyla kazık bulduğum L'oreal ürünlerini, bari böyle bir kampanya varken alayım dedim. Bir adet L'Oreal True Match Pudra bir adet de L'Oreal Telescopic Mascara aldım. İkisine 45 TL ödedim.

Bugün pudrayı tanıtacağım, maskara da yakında=)





Bendeki renk W5 Sable Dore. Oldukça Pembe alt tonlu bir renk. Hatta benim gibi pembiş birine bile fazla pembe kaçtı sanırım=) NW 25 tenime oldu gibi da olmadı gibi de tam bilemedim...
Tam çantaya atmalık bir pudra, içinde hem süngeri hem aynası var. Süngerini beğendim.
Pudranın yapısı güzel, yumuşacık, çok toz toz olmuyor. Süngere de fırçaya da güzel geliyor. Ama matlaştırma vaadini kesinlikle yerine getirmiyor , benim karma cildim 2 3 saat içinde parıl parıl oldu bunu sürdüğüm gün.
Ürün 9 gr, 21 gramlık Max Factor Creme Puff'un yarısından bile az.
Bu pudrayı bir daha büyük ihtimalle almam. Ortalama bir ürün ve 45 TL'yi hak etmiyor.Bence Catherine Arley 5 TL'lik fiyatıyla bundan çok daha iyi. Yine de çantada taşımak için, ucuz bulursanız deneyebilirsiniz..
Sevgiler...

7 Mayıs 2011 Cumartesi

Bourjois Lovely Brille Lipstick

Bu ruju uzun zaman önce ( kozmetik getirtme yasağı yokken ühüüü) Cheapsmells'den almıştım.. 7-8 TL gibi bir fiyata gelmişti. Açık söylemek gerekirse çekmecenin bir köşesinde bekleme modunda bırakmıştım bu zavallıyı=) Ta ki geçen gün şöyle cart olmayan kırmızı bir ruj süreyim diyene kadar...
Çekmecemin derinliklerinden bulup çıkardım bu ruju ve tataaa=) İşte cart olmayan kırmızı ruj tabir ettiğim ruj budur...



Rujun rengi 05 Corail des mers . Rengini güzel veriyor simsiz ama mat bir renk değil. Kalıcı değil. Dudakları nemlendirmiyor da kurutmuyor da.. 10 TL'ye alınır ama daha fazla para verilmez bence....
Sevgiler...

6 Mayıs 2011 Cuma

Gümrüğe Takılan İlk Siparişim:(

Evet hepimiz bu yasak uygulanmaya başlandı mı başlanmadı mı sürüncemesindeydik. Artık eminiz:(  22 Nisan tarihinde Strawberry'den aldığım fondöten 4 gün önce Ankara'ya gönderilmek üzere torbaya eklendi, normal şartlarda bu update'den en geç 2 gün sonra paket elimde olurdu. Ama 4 gündür kargo durumunda hiçbir değişiklik olmayınca şüphelendim  gittim işyerimizdeki ptt şubesine ne iş dedim=) 3 gün öncesine kadar strawberry paketleri geliyordu ama 3 gündür kesildi, galiba artık paketleri tutuyorlar dedi:( bana Ankara posta işleme servisinin telefonunu verdi , bir arayıp sorun dedi.
Aradım sipariş takip nosunu verdim size paketi bulup dönelim dediler... 5 dk sonra aradılar ve paketin kozmetik içerikli olması dolayısıyla gümrüğe takıldığını, ikinci bir emre kadar gümrükte tutulup daha sonra %90 ihtimalle gönderildiği adrese iade edileceğini söylediler.  Vergisini cartını curtunu ödeyip paketi alma şansım yok mu peki?? YOK...E ne zamana kdar bekleyeceğim ben?? Biz de bilmiyoruz!!! E kim bilir? yine biz biliriz de ne zamana belli olmaz...
Yaa işte böyle bir hallerde gümrük ve ptt görevlileri... Bakalım hayırlısı ben gözden çıkardım paketi, umarım çilek parasını iade eder:(

1 Mayıs 2011 Pazar

Clinique Lash Power Curling Maskara

Biliyorum bu aralar bloguma çok az vakit ayırıyorum ama malum iş ve yüksek lisans birarada olunca zorlayıcı oluyor.Geçen hafta sınavlarım vardı , gelecek hafta da ödev teslimlerim var ama sınavdan iyidir tabi:) Dün bütün gün ödev yaptık arkadaşlarla , bugünü de bir nefes almak için kendime ayırdım:)
Size yazacak o kadar çok şeyim var ki, öncelikle beklediğim bütün kargolar sağ sağlim elime ulaştı. Bu yasakla ilgili son durum nedir size soruyorum? Bir ara strawberryde kısa bir süre için Tükiye'ye gönderim yapılmayacaktır yazıyordu , şimdi o yazıyı kaldırmışlar nedir durum?
Bu rimeli de cosme-de 'den almıştım 30 TL gibi bir fiyata gelmişti. Ama İstanbullu şanslı bloggerların ELCA'dan 20 TL'ye aldığını da okudum , imrendim=)
Ben rimelde hacimden çok uzunluk arayanlardanım dolgun ama pek uzun olmayan kirpiklerim var. Bu rimelden önce Lancome L'Extreme kullanıyordum ve çok memnundum, tam aradığım özelliklere sahip bir rimeldi. Ama değişiklik olsun diye bunu aldım , yanlış yapmışım.

Bu rimeli her sürüşümde bir heyecandır sarıyor beni:) Çünkü her sürüşümde farklı sonuç elde edebiliyorum, ilginçtir. Bu rimelde asıl mesele doğru sürmek. Eğer stratejik bir şekilde sürerseniz güzel:) Ben ilk aldığımda nefret etmiştim  kendisinden ama sürdükçe , değişik teknikler denedikçe güzel olduğunu düşünmeye başladım. Ben iç bükey kısmını kirpik diplerime oturtuyorum, sonra yavaş yavaş yukarı çekiyorum ve çekerken de yavaş yavaş döndürüyorum:)
Artık yurtdışından alışveriş yapamadığımıza göre, bu rimele 50 TL civarı para ödeyeceğiz demektir. Bu fiyata göre de konuşacak olursam : Bu rimel sınıfta kaldı :)

Çok yakında NYX Catwalk Far paletiyle sizlerleyim =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...